Hans Henrik Holm

Fra EFSUMB web-side:
EFSUMB NEW Æresmedlem
Professor Hans Henrik Holm – Danmark

På trods af at have sin doktorgrad i urologi Hans Henrik Holm har formået at opnå en status som en pioner inden for ultralyd. Hans Henrik Holm er en fornem velkendt medlem af det internationale samfund for ultralydsscanning. Han har spillet en meget vigtig rolle i udviklingen af både fundamentale ultralyd teknologi og forskellige applikationer. Med Hans Henrik Holm som præsident Den Danske Ultralydsscanning hosted WFUMB i 1991 i København, og siden 1979 har han været formand for otte internationale Kongresser på interventionel ultralyd. Fra slutningen af 60’erne trådte han ultralydsundersøgelse etablering. På det første WFUMB møde i 1968 i Wien præsenterede han den første eksperimentelle model af en grå-skala scanner, og han var blandt de første til at udvikle og præsentere dynamisk ultralydsundersøgelse. Hans Henrik Holm er grundlægger af interventionel ultralyd, f.eks ultralydvejledt drænage, biopsier, og implantation af radioaktive korn. At være den første til at kombinere transrektal scanning med interventionelle teknikker, viste han vejen til intraluminal scanning. Yderligere har han opfandt ultralydvejledt ESWL, udviklet en række transducere til forskellige applikationer, og eksperimenteret med mikro-transducere. Han har altid vist en positiv holdning over for ultralyd interesserede kolleger fra hele verden, og dermed hans gæstfrihed har resulteret i hundredvis af besøgende til afdelingen. Derfor har afdelingen udviklet i en atmosfære af nye ideer og forskellige udtalelser om ultralydsundersøgelse.

 

 

juli 12, 2016